Hund og flåter: Sådan beskytter du din hund

Efter en dejlig tur i skoven med din firbenede ven, opdager du måske en lille ubuden gæst i pelsen, du har nemlig fået både hund og flåter med hjem!

I denne artikel vil vi guide dig gennem alt, hvad du behøver at vide for at holde din hund glad, sund og fri for flåter. Fra flåttænger og flåtjek – vi har samlet de bedste tips og tricks. Så lad os tage kampen op mod flåter og  med et smil og en positiv indstilling!

Klub Hund - hundens liv - Hund og flåter: sådan beskytter du din hund

Hvad er flåter?

Flåter er små, men snedige skabninger, der elsker at hænge ud med vores hunde. De ligner små, flade edderkopper og kan variere i størrelse fra et knappenålshoved til en ærtestor ballon, afhængig af hvor meget de har spist. De har otte ben og en utrolig evne til at gemme sig i din hunds pels. Men frygt ej, for vi kan overvinde disse små plageånder!

Når du er på eventyr med din hund, især i skovområder eller højt græs, er det godt at lave en hurtig flåttjek, når I kommer hjem. Tjek især de varme, skjulte steder som ørerne, mellem tæerne og under halsbåndet. At finde en flåt kan være som at lede efter en lille, grå perle i en pelsfyldt nålestak, men du bliver hurtigt ekspert! 

Flåter kan blive siddende i flere dage. Jo hurtigere du finder flåten og får den fjernet, jo mindre er risikoen for at din hund bliver syg.

Konsekvenser ved flåtbid

Flåter kan være mere end bare irriterende små parasitter – de kan også bære på sygdomme, som kan påvirke vores elskede hunde. Flåter kan overføre sygdomme som borreliose, anaplasmose og babesiose. Disse sygdomme kan give symptomer som feber, træthed og ledproblemer hos hunde. Men rolig nu, det er langt fra alle flåtbid, der fører til sygdom, og der er mange måder at forebygge og behandle på.

Der findes også en række flåtforebyggende produkter, som kan hjælpe med at holde flåterne væk. Fra halsbånd til spot-on behandlinger og tyggetabletter – der er mange muligheder for at sikre, at din hund kan lege og løbe rundt uden bekymring.

Så tag det roligt, vær opmærksom og nyd jeres tid sammen i naturen. Med lidt omhu og de rette forebyggende foranstaltninger kan du sørge for, at flåterne ikke får en chance for at ødelægge jeres sjov.

Hvordan fjerner jeg flåter og behandler min hund?

Skulle uheldet være ude og din hunde får en flåt, hvad skal du så gøre? At fjerne flåter fra din hund kan være en lille udfordring, men med de rette teknikker bliver det hurtigt en nem opgave! Og husk, du er din hunds superhelt, når du redder den fra de små plageånder.

Først og fremmest, få fat i en flåttang eller en finspidset pincet. Disse værktøjer gør det meget lettere at få fat i flåten. Find et roligt sted, hvor både du og din hund kan slappe af – måske en godbid eller to kan hjælpe din hund med at holde sig i ro.

Når du er klar, skal du forsigtigt gribe fat i flåten så tæt på huden som muligt. Undgå at klemme på flåtens krop, da det kan presse sygdomsfremkaldende væsker ind i din hund. Træk langsomt og jævnt opad med en fast hånd.

Når flåten er fjernet, kan du rengøre området med lidt sæbe og vand eller desinfektionsmiddel. Smid flåten væk på en sikker måde, enten ved at skylle den ud i toilettet eller smide den i en lukket plastikpose.

Ros din hund for at have været så tapper, og måske giv en ekstra godbid! Flåter er ingen match for jer to, og med lidt øvelse bliver du en sand flåt-fjerningsmester. Så ud og nyd naturen uden bekymringer – du har styr på det!

Husk, en lille indsats i form af regelmæssige flåttjek kan gøre en kæmpe forskel for din hunds velvære. I stedet for at bekymre dig om små skurke, kan du fokusere på at skabe fantastiske minder med din pelsede ven. Så kom ud, udforsk og nyd livet uden bekymringer om flåter  – din hund vil elske dig for det!

Læs også vores indlæg med Viden om hunde i offentlig transport  eller 7 gode bøger til læsehunden

Glædelig flåt- og loppefri skovtur fra alle os hos Klub Hund.

 

Hundetræning københavn - Klub Hund undersøger blomster

Klub Hund nyheder

Menneskets bedste ven - viden om hundens liv, hundetræning københavn og andre godbidder.

Hvorfor mennesket og hunden er så gode venner?

Forholdet mellem mennesket og hunden er et af de ældste og mest betydningsfulde partnerskaber i historien. Denne unikke forbindelse er blevet styrket gennem tusinder af år, hvor både mennesket og hunden har udviklet sig sammen, og det er ikke uden grund, at hunden kaldes “menneskets bedste ven”.

Hunde og mennesker i samhørighed

Hundens forfader, ulven, begyndte at nærme sig menneskelige bosættelser for titusinder af år siden. De opdagede hurtigt at samarbejde med mennesker gav fordele som føde og beskyttelse. Omvendt fandt mennesket ud af, at hundens evne til at beskytte, jage og være selskabelig var uvurderlig. Denne symbiotiske relation har formet både mennesket og hunden til de arter, vi kender i dag.

Terapihunden som mental hjælper

Forskning viser, at interaktionen med hunde kan have en positiv indvirkning på menneskets mentale helbred. At klappe en hund kan reducere stress, angst og depression. Hunden giver ubetinget kærlighed og accept, noget som mange mennesker finder trøst i. Denne følelsesmæssige støtte er en væsentlig del af, hvorfor mennesket og hunden er så tætte venner.

Socialt bindeled

Hunde fungerer også som sociale bindeled mellem mennesker. At have en hund opmuntrer til udendørs aktiviteter og møder med andre hundeejere. I byer som København ser man ofte mennesker samle sig i parker og til hundetræning. Her kan de dele erfaringer og glæder ved at have hund, hvilket styrker det sociale netværk.

Hvordan viden om hunde og hvalpe bidrager til et godt liv

At eje en hund kræver viden og engagement. God hundetræning og pleje er nøglen til et lykkeligt og sundt liv for både hund og ejer. I København er der et væld af ressourcer og muligheder for at lære mere om, hvordan man bedst tager sig af sin firbenede ven.

Storbyen hund – uvurderlig urban hundetræning København

Med tiden har vi trukket hunden med ind i storbyen, og det stiller særlige krav til både hund og deres ejer. Byens travlhed, tætte beboelse og konstante stimuli kan være overvældende for en hund. Derfor er lydighedstræning afgørende for at sikre, at hunden kan navigere de komplekse omgivelser. Lydighedstræning er essentielt for at kunne kontrollere hunden i situationer med trafik, cyklister, andre hunde og mange mennesker. En veltrænet hund, der kan følge kommandoer, reducerer risikoen for ulykker og konflikter i det offentlige rum, og skaber en mere harmonisk sameksistens mellem hundeejer, hund og byens øvrige beboere – hunde som mennesker.

Fakta om menneskers relation til hunden

  • Hunden var det første dyr, der blev domesticeret af mennesker, for over 15.000 år siden.
  • Der er omkring 900 millioner hunde i verden, hvoraf cirka 470 millioner er kæledyr.
  • Studier har vist, at ejerskab af hund kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
  • Hunde kan genkende op til 250 ord og bevægelser, og nogle kan tælle op til fem eller forstå simple matematiske begreber.

 Hundetræning København for gode hundeliv og liv med hund

Vi elsker selvsagt hunde. Vi elsker at bruge tid med hunde. Og ikke mindst elsker vi at hjælpe hundeejere og hund til at få den bedst mulige relation. Klub Hunds arbejder målrettet for at alle med hund har mulighed for at gå til hundetræning København.  Menneskets forhold til hunden er bygget på gensidig respekt, kærlighed og forståelse. Vores mission i Klub Hund er at give hundeejere forudsætninger for at forstå og kommunikere med deres firbenede venner. Fordi med den rette viden og evner kan vi sikre flere gode hundeliv og liv med hund.

Find et hundetræningshold eller kursus