Sådan tager du hunden med i offentlig transport eller bil

At rejse med din hund i offentlig transport i Danmark, eller bag i bilen, er en vidunderlig måde at nyde jeres tid sammen på! Med en smule forberedelse kan både du og din hund få en behagelig og sjov rejseoplevelse. Uanset om du tager bilen, toget, bussen eller metroen, er der nogle enkle regler, du skal følge for at sikre, at turen bliver behagelig for alle passagerer. Læs videre for at få styr på de vigtigste regler og tips, så du kan få en glidende rejse med din bedste ven ved din side!

Klub Hund - hundens liv - Med hund i offentlig transport

Hund i offentlig transport

At rejse med din hund i offentlig transport i Danmark kan være en dejlig oplevelse, både for jer begge! Der er dog et par regler, man skal følge, for at sikre en behagelig tur for alle passagerer.

  • Toget: I togene fra DSB kan små hunde, der kan være i en taske, rejse gratis. Hvis din hund er lidt større, skal du købe en børnebillet til din hund. De skal dog sidde i snor og under kontrol hele tiden. Der er specielle pladser, hvor hunde er tilladt, så sørg for at finde et af disse områder. Letbaner og S-toge følger lignende regler, hvilket gør det nemt og bekvemt at rejse med din hund.
  • Bus: Busserne i Danmark er også hundevenlige! Små hunde i tasker rejser gratis, mens større hunde kræver en børnebillet. Husk at holde din hund i snor og sørge for, at den opfører sig ordentligt.  Husk dog at chaufføren altid har det sidste ord, f.eks. hvis bussen er fyldt, eller hvis der er allergiske passagerer ombord. Vær opmærksom på at det ikke er alle busser, hvor hunde er velkomne. I København må du fx ikke tage Fido med i A- og C-busserne i København.
  • Metro: I metroen er reglerne lidt strammere. Her skal alle hunde, uanset størrelse, have billet, og de skal altid være i snor. Du må også kun have en hund med på din rejse. Metroen kan være travl, så sørg for, at din hund føler sig tryg og rolig.

Vi afholder løbende hundetræning, hvor der er fokus på at have hunden med i trafikken og i offentligtransport. Tjek vores special hold og skriv til os på vov@klubhund.dk, hvis du synes der mangler et. 

Regler for hund i bilen

Når du tager din hund med på en biltur i Danmark, er der nogle regler og tips, du skal kende for at sikre både din og din hunds sikkerhed. Heldigvis er det ret enkelt, og du kan hurtigt gøre bilturen til en sjov og tryg oplevelse for jer begge!

For det første er der ikke en lov at din hund skal fastspændes, men hunden må ikke være til forstyrrelse for føren. Det betyder, at det kan være en hjælp at have hunden i  en transportkasse, bag gitter i bagagerummet, eller fastspændt med en særlig sikkerhedssele designet til hunde. Dette beskytter ikke kun din hund, men forhindrer også, at den bliver en distraktion for dig som chauffør.

Hvis det er sommer, er der helt generelt smart at sørge for, at din bil er godt ventileret, og man børundgå at efterlade sin hund alene i bilen på varme dage. Selv på en mild dag kan temperaturen i bilen hurtigt stige, hvilket kan være farligt for hunden.

Husk også at tage regelmæssige pauser på længere ture. Din hund vil sætte pris på muligheden for at strække benene, drikke vand og få en lille snack. Det gør hele rejsen mere behagelig for jer begge.

Så næste gang du planlægger en biltur med din hund, husk disse enkle regler. De sikrer, at din hund er glad, sikker og klar til eventyr!

Regler ift. hund i bilen i Tyskland og Sverige

At rejse med din hund i bilen kan være en fantastisk oplevelse, men det er vigtigt at kende reglerne i både Sverige og Tyskland for at sikre en sikker og behagelig tur!

I Sverige er der fokus på sikkerheden for både dig og din hund. Hunde skal være sikret under kørslen, hvilket betyder, at de skal være i et hundebur, fastspændt med en sikkerhedssele specielt designet til hunde, eller bag et gitter i bagagerummet. Dette forhindrer, at hunden kan bevæge sig frit rundt i bilen og skaber en mere sikker rejse for alle. Derudover skal du sørge for at tage regelmæssige pauser for at lade din hund strække benene, få noget vand og tage en toiletpause. Desuden er det værd at vide, at dyr under 12 uger ikke må bringes ind i landet. 

I Tyskland er der også klare regler for hunde i bilen. Her skal hunde være sikret, så de ikke udgør en fare for sig selv eller andre passagerer. Ligesom i Sverige kan du bruge et hundebur, en speciel sikkerhedssele eller et gitter i bagagerummet. Tyske regler er strenge med hensyn til sikkerhed, og bøder kan gives, hvis din hund ikke er korrekt sikret. 

Så uanset om du planlægger en tur til de svenske fjelde eller en roadtrip gennem Tyskland, er der et par ting du skal huske.

Rejse med hund på tværs af landegrænser

At rejse med din hund på tværs af grænser i Europa kan være en fantastisk oplevelse, men det kræver lidt forberedelse for at sikre, at alt går glat. Først og fremmest skal din hund have et gyldigt kæledyrspas. Dette pas indeholder information om din hunds identitet og vaccinationer, og det kan fås hos din dyrlæge.

En af de vigtigste krav er, at din hund skal være vaccineret mod rabies. Vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før rejsen, og det er vigtigt at holde den opdateret. Nogle lande kræver også, at din hund får en behandling mod bændelorm, som skal dokumenteres i kæledyrspasset.

Din hund skal også være identificerbar med en mikrochip, der er registreret i et internationalt anerkendt system. Sørg for, at oplysningerne i mikrochippen er opdaterede, så du kan kontaktes, hvis det skulle blive nødvendigt.

Nogle lande har særlige regler og restriktioner for visse hunderacer, så det er en god idé at tjekke reglerne for dit rejsemål i god tid. Det er også vigtigt at undersøge, om der er særlige regler for transport af dyr, uanset om du rejser med fly, tog eller bil.

Med lidt planlægning kan du og din hund nyde en uforglemmelig rejse rundt i i Danmark og Europa! Rejs med glæde og husk at tage masser af billeder af jeres eventyr sammen. Vi ønsker jer en uforglemmelig tur, hvad enten det er til andre lande, eller om i bliver i Danmark!

Læs også vores indlæg med tips til strandturen eller 7 gode bøger til læsehunden

Klub Hund ønsker jer en dejlig rejse.

Hundetræning københavn - Klub Hund undersøger blomster

Klub Hund nyheder

Menneskets bedste ven - viden om hundens liv, hundetræning københavn og andre godbidder.

Hvorfor mennesket og hunden er så gode venner?

Forholdet mellem mennesket og hunden er et af de ældste og mest betydningsfulde partnerskaber i historien. Denne unikke forbindelse er blevet styrket gennem tusinder af år, hvor både mennesket og hunden har udviklet sig sammen, og det er ikke uden grund, at hunden kaldes “menneskets bedste ven”.

Hunde og mennesker i samhørighed

Hundens forfader, ulven, begyndte at nærme sig menneskelige bosættelser for titusinder af år siden. De opdagede hurtigt at samarbejde med mennesker gav fordele som føde og beskyttelse. Omvendt fandt mennesket ud af, at hundens evne til at beskytte, jage og være selskabelig var uvurderlig. Denne symbiotiske relation har formet både mennesket og hunden til de arter, vi kender i dag.

Terapihunden som mental hjælper

Forskning viser, at interaktionen med hunde kan have en positiv indvirkning på menneskets mentale helbred. At klappe en hund kan reducere stress, angst og depression. Hunden giver ubetinget kærlighed og accept, noget som mange mennesker finder trøst i. Denne følelsesmæssige støtte er en væsentlig del af, hvorfor mennesket og hunden er så tætte venner.

Socialt bindeled

Hunde fungerer også som sociale bindeled mellem mennesker. At have en hund opmuntrer til udendørs aktiviteter og møder med andre hundeejere. I byer som København ser man ofte mennesker samle sig i parker og til hundetræning. Her kan de dele erfaringer og glæder ved at have hund, hvilket styrker det sociale netværk.

Hvordan viden om hunde og hvalpe bidrager til et godt liv

At eje en hund kræver viden og engagement. God hundetræning og pleje er nøglen til et lykkeligt og sundt liv for både hund og ejer. I København er der et væld af ressourcer og muligheder for at lære mere om, hvordan man bedst tager sig af sin firbenede ven.

Storbyen hund – uvurderlig urban hundetræning København

Med tiden har vi trukket hunden med ind i storbyen, og det stiller særlige krav til både hund og deres ejer. Byens travlhed, tætte beboelse og konstante stimuli kan være overvældende for en hund. Derfor er lydighedstræning afgørende for at sikre, at hunden kan navigere de komplekse omgivelser. Lydighedstræning er essentielt for at kunne kontrollere hunden i situationer med trafik, cyklister, andre hunde og mange mennesker. En veltrænet hund, der kan følge kommandoer, reducerer risikoen for ulykker og konflikter i det offentlige rum, og skaber en mere harmonisk sameksistens mellem hundeejer, hund og byens øvrige beboere – hunde som mennesker.

Fakta om menneskers relation til hunden

  • Hunden var det første dyr, der blev domesticeret af mennesker, for over 15.000 år siden.
  • Der er omkring 900 millioner hunde i verden, hvoraf cirka 470 millioner er kæledyr.
  • Studier har vist, at ejerskab af hund kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
  • Hunde kan genkende op til 250 ord og bevægelser, og nogle kan tælle op til fem eller forstå simple matematiske begreber.

 Hundetræning København for gode hundeliv og liv med hund

Vi elsker selvsagt hunde. Vi elsker at bruge tid med hunde. Og ikke mindst elsker vi at hjælpe hundeejere og hund til at få den bedst mulige relation. Klub Hunds arbejder målrettet for at alle med hund har mulighed for at gå til hundetræning København.  Menneskets forhold til hunden er bygget på gensidig respekt, kærlighed og forståelse. Vores mission i Klub Hund er at give hundeejere forudsætninger for at forstå og kommunikere med deres firbenede venner. Fordi med den rette viden og evner kan vi sikre flere gode hundeliv og liv med hund.

Find et hundetræningshold eller kursus